Ogródek ziołowo - warzywny

Wiosna to czas, kiedy przyroda budzi się do życia. To także czas na pierwsze prace w ogrodzie oraz na zakładanie ogródków warzywno - ziołowych. Nasza Fundacja wspiera zakładanie przyszkolnych i przyprzedszkolnych ogródków. W ten sposób uczniowie i przedszkolaki uczą się, jak dbać o rośliny, co należy robić, by rosły, a następnie kosztują to, co wyhodowali. Zdjęcie pochodzi z ogródka warzywno-ziołowego stworzonego w Szkole Podstawowej w Woli Piaseckiej.

20210525_132243.jpg

Konkurs "Magiczne Święta Bożego Narodzenia"

W styczniu rozstrzygnięty został zorganizowany przez naszą Fundację konkurs Magiczne Święta Bożego Narodzenia”. W konkursie udział wzięli uczniowie z całej Polski! Dziękujemy za zainteresowanie  naszym konkursem i gratulujemy zwycięzcom!

259795049_134823238905510_3839216634489034687_n.jpg

20210525_132243.jpg

Piknik Rodzinny

Nasza Fundacja była współorganizatorem Pikniku Rodzinnego. Dla dzieci czekało wiele atrakcji, w tym najważniejsza – dmuchana zjeżdżalnia. Ponadto malowanie twarzy, pieczenie kiełbasek, gry i zabawy zręcznościowe.

20210728_084024.jpg

Wyjazd do Motylarni do Lublina

Z uczniami Szkoły Podstawowej w Woli Piaseckiej wybraliśmy się na wycieczkę do Motylarni w Lublinie. Piękne owady zachwyciły nie tylko dzieci, ale i dorosłych opiekunów. Oprócz możliwości obserwowania ich, na dzieci czekały także warsztaty przyrodnicze oraz sala zabaw.

20210805_101834.jpg

Kursy przygotowujące do egzaminu ósmoklasisty

Nasza Fundacja organizuje kursy przygotowujące uczniów klas 8 do egzaminu ósmoklasisty z języka polskiego. Trzymamy kciuki za naszych zdających i życzymy wysokich wyników!

20220601_174247.jpg